Brandistanbul PR Logo
Menu
  • Ajansımız
    • Kimiz?
    • İşimize Yaklaşımımız
    • Neden Biz
    • Ajans Başkanımız
    • Ekibimiz
  • Hizmetlerimiz
    • MEDYA İLETİŞİMİ
    • MEDYA EĞİTİMİ
    • ETKİNLİK YÖNETİMİ VE İLETİŞİMİ
    • PAZARLAMA İLETİŞİMİ
    • ALGI VE İTİBAR YÖNETİMİ
    • GÜNDEM VE İÇERİK YÖNETİMİ
    • KURUMSAL İLETİŞİM VE İÇ İLETİŞİM DANIŞMANLIĞI
    • KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK (KSS) İLETİŞİMİ
    • KRİZ İLETİŞİMİ
    • LİDER İLETİŞİMİ
    • FİNANSAL İLETİŞİM
    • HALKA ARZ İLETİŞİMİ
    • SANAT İLETİŞİMİ
    • SAĞLIK İLETİŞİMİ
    • SPONSORLUK İLETİŞİMİ
    • KURUMSAL YAYINCILIK VE İÇERİK ÇÖZÜMLERİ
    • SOSYAL MEDYA İÇERİK VE KONSEPT DANIŞMANLIĞI
    • REKLAM & TASARIM DANIŞMANLIĞI
  • İŞLERİMİZ
    • ORGANİZASYONLARIMIZ
    • BASINDA MÜŞTERİLERİMİZ
    • TV'DE MÜŞTERİLERİMİZ
  • MÜŞTERİLERİMİZ
  • REFERANSLARIMIZ
  • HABERLER
    • BİZDEN HABERLER
    • MÜŞTERİLERİMİZDEN HABERLER
    • BLOG
  • İLETİŞİM
Hemen Arayın +90 (212) 224 0225

ONLINE ALIŞVERİŞ AMACINDAN SAPIYOR MU?

  • ANA SAYFA
  • Blog
  • ONLINE ALIŞVERİŞ AMACINDAN SAPIYOR MU?
  • 05 Kas
  • Brandistanbul PR
  • 3 dakika

ONLINE ALIŞVERİŞ AMACINDAN SAPIYOR MU?

Perakende dünyasının önemli bir parçası olan online alıveriş giderek toplam iş hacmi içindeki payını artırıyor.

Bilişim Sanayicileri Derneği'nin (TÜBİSAD) yıllık “Türkiye'de e-Ticaret Pazar Büyüklüğü” raporuna göre, e-Ticaret sektörü 2019 yılında, Türk lirası bazında yüzde 39 büyüme ile 83,1 milyar liralık hacme ulaştı. Sektör dolar bazında yüzde 18 büyürken, 2015-2019 yılları arasında sektörün ortalama yıllık büyüme hızı yüzde 35 oldu.

Online Perakende kategorisinde Sadece Online Perakende (30,8 Milyar TL) yüzde 48 ile en fazla büyüme gösteren alan oldu.  Burada yüzde 50'lik büyüme ile pazaryerlerinin etkisi büyük oldu. Pazaryerlerinin hacmi 29,3 milyar TL ye ulaştı.

Online alışverişin tercih edilme sebeplerini şöyle sıralayabiliriz:

Fiyat avantajı: Kira, personel ve diğer giderleri olmayan e-ticaret mağazaları gerçek mağazalardan daha uygun fiyata ürün satabilir.

Ürün çeşitliliği: Sınırlı alana sahip olan bir mağazaya göre e-ticaret mağazaları ürün gamında binlerce ürün barındırabilir. Hatta bunu deposunun haricinde üreticinin deposundan bile müşteriye yollayabilir.

Kolay alıveriş: Tüketiciler için mağazaya gitmeden tüm mağazaları gezmek, istenen ürüne ulaşmak büyük bir nimet.

Online alışveriş tüm dünyada ve Türkiye’de özellikle bu 3 ayak üzerinden yükseldi ve pazardaki gücünü artırdı.

Son 1-2 yıldır online alışveriş siteleri ve pazaryerleri İstanbul’un bütün billboardlarına, yüksek binalarına, metro ve otobüs duraklarına hatta araçların kendisine reklam vermeye başladı. Bununla birlikte TV’lere, sosyal medya ve video paylaşım platformlarına da çok fazla reklam veriyorlar. Ünlü isimleri reklamlarında oynatıyor, sponsorluk anlaşmaları yapıyorlar. Bunlar ciddi maliyetler olarak tanımlanabilir. Evet online perakende kanalları, fiziksel mağazası olan markalardan daha fazla reklam verebilir. Bu normaldir. Fakat aradaki fark o kadar fazla ki insanı düşünmeye itecek kadar.

Yoğun olmasa da online alışveriş yapan biri olarak bu reklam kampanyalarının fiyatlara yansıyıp yansımadığını merak etmeye başladım. Konu çok dikkatimi çekmeye başladığı andan itibaren almayı düşündüğüm ya da yakın zamanda aldığım ürünlerin fiyatını Kadıköy, Bakırköy gibi büyük çarşılı yerlerde inceledim. Hatta yetmedi aynı markanın aynı ürününü hem mağazada hem de bu ünlü pazaryerlerinde inceledim.

Şunu söyleyebilirim ki Online Perakende; Fiyat avantajı, Ürün çeşitliliği ve Kolay alıveriş olarak nitelendirdiğimiz 3 sac ayağından birini yitirmiş. Bilindik pazaryerleri gerçekten artık fiyat olarak avantajlı değil. Bazı ürün gruplarını kendiniz deneyip görebilirsiniz. Bu sebeple soruyorum: Online alışveriş amacından sapıyor mu?

MARKALAŞMA ÇALIŞMASI PR OLMADAN MÜMKÜN OLABİLİR Mİ?

PANDEMİ İLE DİJİTALLEŞMEYE ARTIK HEPİMİZ HAZIRIZ

Bizi Tanıyın
  • Kimiz?
  • İşimize Yaklaşımımız
  • Neden Biz
  • Ajans Başkanımız
  • Ekibimiz
Bazı Hizmetlerimiz
  • Algi ve i̇ti̇bar yöneti̇mi̇
  • Gündem ve i̇çeri̇k yöneti̇mi̇
  • Kurumsal i̇leti̇şi̇m ve i̇ç i̇leti̇şi̇m danişmanliği
  • Kurumsal sosyal sorumluluk (kss) i̇leti̇şi̇mi̇
  • Kurumsal yayincilik ve i̇çeri̇k çözümleri̇
Bize Ulaşın
  • Rumeli Cad. Selanik Apt. 50/5 Nişantaşı, İstanbul 34363 Türkiye
  • +90 (212) 224 0225
  • [email protected]
© Sitede kullanılan tüm içeriğin hakları saklıdır